Ray-Ban is een iconisch brillenmerk dat teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van deze producten, populaire modellen en hoe u kunt voorkomen dat u namaak koopt.

ray-ban-g3e79a00d9_1280.jpg


Een korte blik op de geschiedenis van Ray-Ban
Ray-Ban is een Amerikaans merk van zonnebrillen en brillen. Het werd opgericht door Bausch & Lomb in 1937. Het merk werd populair in de jaren 1950 en 1960 dankzij films met de "rebelse" James Dean, de prachtige Audrey Hepburn, die de Wayfarer droeg in Breakfast at Tiffany's (1961), en Peter Fonda, die de Olympian I- en II-modellen droeg in Easy Rider (1969), een klassieker die vandaag de dag nog steeds wordt gewaardeerd.

Ray-Ban-brillen waren het populairst in de jaren 1980, grotendeels dankzij Top Gun (1986), waarin het Aviator-model bekendheid verwierf. De populariteit begon echter na verloop van tijd af te nemen. Matrix (1999) markeerde een keerpunt, toen Bausch & Lomb het merk verkocht aan het Italiaanse bedrijf Luxottica, dat het merk vandaag de dag nog steeds bezit en distribueert.


Over Ray-Ban-brillen
Ray-Ban-brillen hebben hun iconische status om vele redenen bereikt, niet alleen vanwege hun connectie met cultfilms. Waarom zijn deze producten zo populair?


Populaire Ray-Ban-modellen
Ray-Ban-brillen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waarvan sommige praktisch wereldwijd populair zijn. Dit geldt met name voor zonnebrillen. Welke modellen zijn momenteel het populairst?

7385-15977-2400.jpg

Iconische Ray-Ban Aviator

6672-15928-2400.jpg

Ray-Ban Wayfarer

3595-20532-2400.jpg

Ray-Ban Erika-brillen zijn ook geschikt voor kinderen

Opmerking: slimme brillen genaamd Ray-Ban Stories werden in 2021 gelanceerd in samenwerking met Facebook Reality Labs. Ze zijn uitgerust met ingebouwde Bluetooth-koptelefoons of een camera, wat discussies heeft opgeroepen over privacykwesties en het risico op misbruik.


Let op namaak!
Net als andere iconische merken heeft Ray-Ban problemen met namaakproducten, die vaak op frauduleuze websites worden verkocht. U kunt ze herkennen aan het feit dat ze onrealistisch lage prijzen aanbieden. Wees daarom voorzichtig bij het kopen van Ray-Ban-brillen en koop ze niet tegen verdacht lage prijzen op verdachte websites. Koop alleen bij geverifieerde verkopers.

Vanwege deze fraude introduceerde Luxottica in 2016 een minimumprijsbeleid (MAP). Hoewel de minimumprijs van elk model nergens wordt vermeld, zijn advertenties voor Ray-Ban-brillen met extreme kortingen verboden. Als u deze producten koopt, onthoud dan dat zelfs de goedkoopste modellen meer dan 1.000 CZK kosten, maar extreem lage prijzen kunnen wijzen op namaakproducten.